Tarteletter

Festtarteletter med varmt røget laks

Du skal bruge:
 

1 pakke Festtarteletter fra Karen Volf
150 g varmt røget laks
1 dl cremefraiche 9%
ca.1/2 dl rygeost
10 radiser
10 asparges
Salt & peber

Pynt: Brøndkarse


 

 

Sådan gør du:

Skyl radiserne og skær dem i skiver.
Bræk laksen i mindre stykker.
Hæld kogende vand over aspargesene og lade dem køle af.
Bland cremefraiche med rygeost og radiser i skiver og smag til med salt og peber.
Bland forsigtigt laksen i .
Fordel laksesalaten i 10 Festtarteletter og pynt med asparges og brøndkarse.

 

Festtarteletter med chorizo og rosmarin

Du skal bruge:

1 pakke Festtarteletter fra Karen Volf

50 g smør

50 g mel

5 dl bouillon, gerne svinebouillon

3 tomater

200 g chorizo pølse

Frisk rosmarin

5 skiver parmaskinke til pynt

 

 

Sådan gør du:
 

Skyl tomaterne og skær dem i tynde både. Fjern kernerne.

Skær chorizonen i skiver, og hak bladene fra en kvist rosmarin.

Steg parmaskinken i en forvarmet ovn ved 200 grader i ca. 5 min.

Smelt smørret i en gryde ved jævn varme. Tilsæt melet under omrøring, og lad det simre i ca. 3 min. Tilsæt bouillonen og bring opbagningen i kog.

Vend chorizopølse, tomat og rosmarin samt salt og peber i. Kog stuvningen ved svag varme og under forsigtig omrøring i ca. 2 min.

Bræk parmaskinken over på langs.


Anret tarteletterne med fyldet og pynt med parmaskinke og en lille kvist rosmarin.

 

Tarteletter med høns i asparges - den nemme

Du skal bruge:

1 pakke Tarteletter fra Karen Volf 

50 g smør

50 g mel

5 dl bouillon, gerne hønsebouillon

 

350 g hvide asparges på glas

300 g kogt kyllingefilet

 

Pynt: Timian

 

 

 

 

 

Sådan gør du:

Afdryp de hvide asparges i en si, og snit dem i en længde på ca. 4 cm. Afdryp rejerne i en si.

 

Smelt smørret i en gryde ved jævn varme. Tilsæt melet under omrøring, og lad det simre i ca. 3 min. Tilsæt bouillonen og bring opbagningen i kog. Vend kyllingen og de hvide asparges samt salt og peber i. Kog stuvningen ved svag varme og under forsigtig omrøring i ca. 3 min.

 


Anret tarteletter med fyldet og pynt med timian.

 

 

Tarteletter med rejer og asparges

Du skal bruge:

1 pakke Tarteletter fra Karen Volf 

50 g smør

50 g mel

6 dl bouillon 

2 gulerødder

ca. 10 grønne asparges

200 g drænet rejer

 

Pynt: Persille

 

 

 

 

Sådan gør du:

Skyl og skræl gulerødderne og skær dem i små skiver. Skyl de grønne asparges og snit dem i en længde på ca.4 cm. Afdryp rejerne i en si.

 

Smelt smørret i en gryde ved jævn varme. Tilsæt melet under omrøring og lad det simre i ca. 3 min. Tilsæt bouillonen og bring opbagningen i kog. Vend gulerødderne og de grønne asparges samt salt og peber i. Kog stuvningen ved svag varme og under forsigtig omrøring i ca. 5 min.

Vend rejerne i stuvningen til sidst og varm det hele igennem i ca. 1-2 min.


Anret tarteletter med fyldet og pynt med persille.

 

 

Tarteletter med jomfruhummere i urter

Du skal bruge:

6 Tarteletter fra Karen Volf
1½ dl jomfruhummerbouillon
1 gulerod
1 porre
1 persillerod
150 g jomfruhummer
50 g smør
2 æggeblommer

 

Tilberedningstid: 45 min.

Gulerod og persillerod skrælles, og porrerne renses. Urterne skæres i fine strimler og blancheres enkeltvis, herefter afkøles de. Jomfruhummerne skæres i skiver og bages i et fad i forvarmet ovn ved 150° i ca. 4-5 min. Jomfruhummerbouillonen koges op i en gryde og hældes i en blender og blendes med smør og æggeblommer. Smages til med salt og peber og hældes tilbage i gryden. Sovsen legeres over svag varme, til æggeblommerne jævner sovsen (må ikke overstige 60°). Når sovsen er jævnet, tilsættes jomfruhummerne og urterne.

Tarteletterne varmes i ovnen ved 200° med bunden opad. Kan også varmes på brødrister. Når tarteletterne er varme, hældes fyldet i, og retten serveres.

 

Festtarteletter med ratatouille og pesto

Du skal bruge:

8 Ffesttarteletter fra Karen Volf
½ stk. squash
½ stk. aubergine
1 stk. rødbede
3 fed. hvidløg
1 stk. løg
olivenolie

Pesto:
¼ bdt. basilikum
1 fed. hvidløg
50 gr. pinjekerner
25 gr. parmesanost
1 dl. olivenolie

 

Tilberedningstid: 30 min.

Alle grønsager skæres i skiver/strimler, ristes enkeltvis i olivenolien. De ristede grønsager blandes, kryderier tilsættes, fyldes i tarteletterne. Pesto lægges på toppen og gratiners i ovnen ved 200° i ca. 3 min.

Tilberedning pesto:
Basilikum blendes med hvidløg, pinjekerne, parmesanost og olivenolie tilsættes under blandingen. Smag til med salt og peber.

 

Festtarteletter med rødbede-appelsinsalat

Du skal bruge:

4 Festtarteletter fra Karen Volf
2 stk. rødbeder
2 spsk. valnøddeolie
4 spsk. olivenolie
1 stk. appelsin
¼ stk. friesesalat
50 gr. valnødder
 

 

Tilberedningstid: 20 min.

Rødbederne skrælles og rives på rivejern i tynde strimler. Oliven og valnøddeolien blandes og hældes over rødbedestrimlerne. Salaten plukkes og vendes i rødbeden. Smages til med salt og peber. Valnødderne hakkes groft og vendes i som det sidste. Appelsinen skæres fri for skræl og hinde. Fileerne skæres ud og lægges på tarteletterne som pynt. Kan serveres med ½ creme fraiche 38% rørt op med sennep. Festtarteletterne varmes i ovnen ved 200 grader med bunden opad. Kan også varmes på brødrister. Når festtarteletterne er varme, hældes fyldet i og serveres.

 

Tarteletter med vinterkammuslinger

Du skal bruge:

8 Tarteletter fra Karen Volf
150 g kammuslinger
100 g østershatte
100 g knoldgaltetand (japansk artiskok)
150 g frisk spinat
1½ dl fløde
1 tsk. trøffelolie
 

 

Tilberedningstid: 25 min.

Knoldgaltetanden renses og nippes. Knoldgaltetand og østershatte ristes hårdt på panden i lidt olie. Fløden tilsættes og koges ned til en cremet konsistens, hvorefter trøffelolien tilsættes. Den friske spinat vendes i. Kammuslingerne halveres og steges hårdt på en pande, til de får farve, og vendes op i cremen.

Tarteletterne varmes i ovnen ved 200° med bunden opad. Kan også varmes på brødrister. Når tarteletterne er varme, hældes fyldet i, og retten serveres straks.

 

Tarteletter med høns i asparges

Du skal bruge:

10 Tarteletter fra Karen Volf
250 g kogt hønsekød i tern
100 g fine ærter (frosne)
100 g asparges (snittede)
3 gulerødder
¼ selleri
35 g smør
35 g hønsebouillon
1 dl fløde, evt. fløde 13%

Hønsebouillon:
1 suppehøne, ca. 1400 g
1 kg  urter, eks. gulerødder, porrer, selleri, løg
1 tsk. salt

 

Tilberedningstid: 45 min.

Gulerødder og selleri skrælles og skæres i passende stykker og gives et let opkog, til de er møre. Aspargesene snittes i ca. 3 cm lange stykker. Smørret smeltes ved svag varme, melet tilsættes det smeltede smør og røres godt sammen. Herefter tilsættes den kogende hønsebouillon under omrøring. Der justeres med fløde, indtil opbagningen har en cremet konsistens.

Hønsekødet og grønsagerne vendes i den cremede opbagning og skal simre i få min. Tarteletterne varmes i ovnen ved 200° med bunden opad. Kan også varmes på brødrister. Når tarteletterne er varme, hældes fyldet i, og retten serveres.


Tilberedning hønseboillon:
Hønen lægges i en gryde med koldt vand. Vandet skal kun lige dække hønen. Vandet bringes i kog og skummes af. Tilsæt salt og skum igen af. Urterne renses og skæres groft ud og tilsættes. Gryden med høne og urter holdes i kog i ca. 2½ time (til hønen er mør). Hønen tages op, og kødet pilles af skroget. Urterne sigtes fra bouillonen. Når bouillon og hønsekød er afkølet, kan det overskydende fryses.

 
© Bisca a/s | Ahornvej 1 | 4780 Stege | Tlf. 72 11 00 00 | info@bisca.com